скрит теч - Съвети за откриване 2022

ИМАТЕ СКРИТ ТЕЧ? ОПИТАЙТЕ ТОЗИ ТЕСТ

Съществуват редица тестове, които можете да извършите, за да определите дали имотът Ви е засегнат от скрит теч. Спестете си малко пари, като проведете този тест, преди да се обадите на професионалист. Дори ако всички резултати се окажат отрицателни за теч, но все още се чувствате сякаш нещо не е наред, ние ще се радваме  да изпратим някои от нашите квалифицирани техници да извършат професионален преглед.

скрит теч съвети

Ако подозирате, че имате скрит теч, например в канализацията или плочата на етажа, то също можете да използвате този тест за установяването му. Това са само един от многото начини за измерване на загубата на вода, но от наше наблюдение е най-добър за установяването на първоизточника на теч, особено при проблем между съседни жилища.

КАК ДА ТЕСТВАТЕ ВОДОМЕРА

  1. Отделете 30 минути, за да направите теста. През това време не трябва да се използва вода във вашия имот.
  2. Запишете текущите показания на вашия водомер.
  3. Върнете се след 30 минути, за да проверите брояча. Ако номерата са същите като при започването на теста, нямате теч в системата за вода и можете да спрете теста тук.
  4. Ако номерата са се променили, затворете захранващите клапаните на всички тоалетни, мивки и перални на вашия имот. Повторете теста отново.
  5. Ако номерата не са се променили след изключване на всички клапани, това означава, че по метода на изключване може да локализирате проблема.
  6. Ако номерата са се променили дори след изключване на всички клапани, ще ви е необходима професионално обследване за течовете.
Scroll to Top